Gott nytt 2010!

Man hinner med ganska mycket på ett år. År 2009 inleddes med några fina fina månader i Paris. Nära vänner från hösten blev ännu närmare vänner, franskan gick framåt och värdfamiljen var fortsatt allmänt underbar. Solen kom fram efter ett par inledande svinkalla vinterveckor och staden och människorna blev bara bättre och bättre ju närmare hejdå-et vi kom. Allra klarast i minnet är nästan de där maj- och junikvällarna vid kajerna på Île Saint Louis, när vi åt billig kinamat och drack ännu billigare vin, och avslutade måltiden med svindyra macarons från Ladurée, spontan-picknickarna ute vid Versailles, knytmiddagarna och vårt flitiga mojitos-sörplande på Tape (lagom luddiga i hjärnan efter ett varv på vattenpipebaren). Åh, blir alldeles varm i magen bara av tanken! Ville aldrig att det skulle ta slut, men mot slutet av juni var det dags att flytta hem till Sverige igen. Lovet var grymt välbehövligt - insåg nog inte hur slutkörd jag egentligen var. Sommaren kan ha varit den bästa någonsin med många igentagna sömntimmar, mängder av kära återseenden och resor hit och dit. Gick på Way out West och blev helt festivalfrälst. Sedan kom hösten och jag fyllde 18. Det kalasades lite på olika håll och rekogniserades bland stans utelivsutbud. Med hösten kom också skolan igen och jag gick på halvfart, men såg till att skärpa till mig när det verkligen behövdes. Tack gud för att det i alla fall är sista året! Jag skaffade mig en och annan ny bekantskap, insåg att jag kanske växt ifrån någon annan. Egentligen gjorde jag nog inte så mycket; tränade, umgicks med mina vänner, kollade på en väldans massa film och Gossip Girl. Småsvängar till Östergötland, Halmstad och hann jag också med. Sedan var det plöstligt slutet av november, första, andra, tredje, fjärde advent och nu sitter jag här, med tre dagar kvar på året. Det kommer att avslutas på bästa möjliga sätt - imorgon far jag iväg till Skåneland för att bo hos Anna några dagar och fira nyår såklart. På det hela taget är jag väldigt nöjd med mitt 2009. Men jo, jag tror nästa år kommer bli ännu lite bättre!

Härmed lovar jag mig själv att 2010 ska bli året då jag ..

... slutar läsa dåliga bloggar som jag egentligen mest stör mig på men bara måste läsa ändå
... slutar småäta godis på vardagar
... lyssnar mer på P3
... blir lite snällare mot min familj
... slutar slänga ihop misslyckade klädkombos i sista minuten bara för att få lite "variation", och i stället kör på säkra men snygga kort
... börjar använda kameran flitigare
... tar tag i övningskörningen
... tar tag i jobbsökandet
... går på fler konserter och festivaler och andra jippon
... vågar lite mer
... har lite roligare!

Har ni några nyårslöften?

...

Det råder idétorka på bloggfronten. Medan jag fnular på hur jag ska ta bloggen vidare in i det kommande året tycker jag att ni ska spana in de här två donnornas bloggar i stället, mina all time favourites!   

Niotillfem


Elsa Billgren

God fortsättning på er! 

Ho ho ho!

Julmusik i min smak: xmastajm


...

Åh en sån bra helg! En av de bästa på länge faktiskt när jag tänker efter. I fredags dansade jag in jullovet i mina kängor (och raggsockor! min kropp är inte gjord för kyla ..) tillsammans med en hoper vänner på Trädgår'n. Jag var grymt taggad och hade skitkul. Igår offrade jag en hel del tid och min högra tumme för att slutföra mitt pepparkakshusbygge (bild kommer!), och på kvällen var jag hemma hos fröken Wessner där vi jul-laddade med Love actually och en orgie i skumtomtar och chokladpraliner. Ett obligatoriskt kik i skolkatalogen hann vi också med - hey, det är inte för inte som jag döpt min blogg till the high school stalker! Idag är det söndag och jag tror att det blir en utmärkt sådan. Jag och Hanna ska förmodligen fixa nån form av julgodis och sen så blir det klappbyte med henne och Jossan också. 

(Det enda som fördunklar dagen är att Musikhjälpen är inne på sista versen. NEEJ! Har vant mig vid att ha Christer, Jason och Ametist pratandes tryggt i örat under veckan ..)

Uppdatering: Klappat och klart
Julklappsutedelningen, som som vanligt innehöll trevliga överraskningar - bästa kompisarna vet vad man gillar - urartade i någon sorts euforiskt skuttande i mitt vardagsrum, ackompanjerat av jullåtar såklart:




   


The soundtrack of my life 12


Blixtkärlek!

...


Få saker får mig i sån där bubbel-lycklig julstämning som Bridget (skulle i så fall vara Love actually då .. galet fin film!). Mark Darcy är min dröm-man, alla kategorier. 

Har gått på inofficiellt jullov så idag blir det julstök i stugan. En och annan klapp kanske fixas också, hrm hrm .. Allt till tonerna av en salig blandning.


Att man aldrig lär sig ..

Tusan också, jag har gjort det igen - överdoserat på pepparkaksdeg. Så nu sitter jag här och känner mig lätt illamående. Precis som varje år ..  

Första dagen på resten av ditt liv

Igår var jag på Ciné francais igen, Hagabions franska filmklubb, den här gången för att se Le prémier jour du reste de ta vie (typiskt, hittade ingen trailer med text men ni kan läsa om handlingen här). Var så utmattad efter alla mina prov att jag somnade på bussen dit, men hade inga problem att hålla mig vaken när filmen väl dragit igång - sjukt bra! Och de där bröderna dessutom, hade ju inte direkt tackat nej ...  





bildkälla?


Fy fan vad jag är bra!

Jo, jag är fullt medveten om att det är ett par månader kvar tills studenten, men jag kände att det var läge att berömma mig själv ändå. Igår skrev jag Cambridge-prov till hjärnaktiviteten kändes ungefär såhär ----------------------------------, och idag fick jag reda på att både matten och - förvånansvärt nog - psykologin, hade gått alldeles utmärkt. Flyt! 

Imorgon blir det några timmars projektarbete på förmiddagen, sedan tar jag lunchtåget till Stockholm där jag och mamma ska gotta oss i helgen; bo på hotell, äta ute, kika på muséum, gå på stan och träffa en eller annan kusin .. mmm, precis vad jag känner för!  

The soundtrack of my life 11

Ett ord: Lykke! x 2



Mais oui, j'aime Aussie aussi!

Mitt hår har en förmåga att bli äckligt torrt och frissigt, inte nice. Men i somras köpte min kära mamma mig en flaska balsam från australienska Aussie, och jisses vilken skillnad det blev! Kostar runt hundralappen, men för min del var det verkligen värt. Finns för alla möjliga typer av hår, testa testa! Går att hitta på bland annat Åhléns.

bildkälla

Tyvärr har den där flaskan tagit slut och eftersom jag inte varit hos frisören på evigheter (åtminstone med mina mått mätt) så påminner topparna mest om Svinto. Urk. Klipptid, snarast!

Nu ska jag gå och försöka förverkliga mig själv - derivatan kommer förmodligen inte lösa sig på egen hand!


Paris, je t'aime

Jag gillar film överlag som ni kanske förstått (får nog ta och fixa en lista någon gång ..), men det är bara vissa som vinner ens hjärta på det där speciella sättet. Paris je t'aime är definitivt en sådanTjugo kortfilmer från olika kvarter runt om i Paris, alla av olika regissörer och med en massa kända skådisar, och alla handlar de om kärlek. Det är magiskt, så bra att jag knappast kunde välja vilka jag skulle visa er! Men här har ni några av mina absoluta favoriter i alla fall. Förhoppningsvis kan det sätta guldkant på någons söndag! 







En NY-variant på samma koncept, New York, I love you (vars rollista verkar innehålla till och med ännu fler stora namn än Paris, je t'aime!), gick upp på bio i USA i oktober. Den borde alltså komma hit någon gång i vår. Åh, längtar!


...

Plugg är inte det roligaste som finns, men är man två så blir det genast mycket roligare. Och slappare. Men äh, jag behöver bara ett VG på provet imorgon ändå. På kvällen står matlagning och mys med bästis-Jossan på schemat. Det gillar vi!


Update:
Hoppas att Jossan lyckas pigga upp mig lite, har känt mig allmänt seg hela dagen. Orkar liksom inte riktigt ta tag i nånting. Angående provet så kan vi väl nöja oss med att säga att det var bra att det räckte med ett VG, ähehe ... Men nu är det i alla fall helg! I och för sig lär det bli en pluggig sådan, men äsch, det struntar vi i för tillfället. Härnäst - Superhjältejul!   

Ciné francais!

Få saker är så vackert som när det fryser på ordentligt under natten och man vaknar i ett landskap som liksom är kanderat i frost, med en isande blå himmel och strålande sol. Då gillar jag Sverige! Ikväll har jag druckit te och kollat på nästan hela den här med Carl på Hagabion:

Sedan blev det elfel, typiskt nog - den artade sig riktigt bra! Nåväl, får väl se klart den en annan gång. Guillaume Canet är sannerligen en hottie.

Annars har det varit en ledig och bra dag. Jag är glader!


...

Har ägnat delar kvällen åt att spana flyg och hotell. Med lite framförhållning, sparande och planerande blir det förhoppningsvis Paris med gänget i vår. Åh, ja det hade varit drömmen! Jag är kär i den staden, så är det helt enkelt. Och tillsammans med de människorna kan det inte gå fel! Kan knappt vänta tills jag får hälsa på min gamla värdfamilj heller, saknar dem nåt fruktansvärt. Underbarare får man leta efter. Nåja, för kvällen stillar jag min abstinens med lite animerat i form av RåttatouilleI ♥ Pixar.  


bildkälla

The soundtrack of my life 10

Med fina toner i öronen kan man locka fram ett leende till och med den tröttaste av tisdagar.

Nu ska det bli plugga av!

RSS 2.0