The soundtrack of my life 16

Okej, jag kunde inte hålla mig, den här versionen är ju bara så nice!!


Vampire Weekend

Det är väl typiskt att när man har en massa roligt att uppdatera så lyckas man inte logga in på bloggen ... men desto mer att rapportera idag i stället (känns som att långa sammanfattande söndagsinlägg har blivit något av en tradition här)! Fredagskvällen på Sticky var jättjätterolig - ett strålande gäng tjejer, två styck grymma band, skålande och skrålande och så klassiska moves (min: crawl/armsving, fannys: orientaliskt .. vippande?) till skön motown-musik på det. Attans bara att de där söta killarna som dansade precis bredvid och och sneglade åt vårt håll hela tiden inte fick tummen ur .. (eller jag själv för den delen. Men på något sätt tycker jag ändå att det är killen som borde ta första steget. Mest för att det är mer bekvämt så för mig antar jag. eller vad säger ni?) Nåväl, vi får väl se om det dyker upp några bilder så småningom ...  

Resten av helgen bara försvann känns det som. Igår var jag, mamsen och pappsen hos Klara, Jonatan & Co -bästa barndomskompisarna, ja känns praktiskt taget som släkt faktiskt. Det säger väl ganska mycket ändå att alla ungarna fortfarande är med när vi ses trots att de äldsta fyller 21 i år. Himlans trevligt, fantastiskt god mat och många skratt blev det som vanligt i alla fall. Och idag har jag och Hanna extraknäckt som städerskor hemma hos henne och jag har på så vis tjänat ihop lite fina pengar till min Pariskassa. Flyget är bokat och klart, 4e april bär det av i sällskap med en hög favorit-människor, det kommer att bli SÅ bra. 

Gah, sitter här och är helt lyrisk över all ny musik jag nyss lagt in i min ipod. Det kommer nästan bli en fröjd att ta bussen till skolan imorgon! Smakprov utlovas inom en snar framtid! Avslutar som vanligt min söndag framför Damernas detektivbyrå med resten av familjen och en rejäl kopp te, mysmysmys.    


bildkälla

 

Reflektion

Det faller snöflingor stora som små molntussar utanför mitt fönster, och egentligen är jag less på den här kylan, men det är synd att klaga när hela världen ser ut att vara insvept i bomull. Särskilt om man faktiskt inte nödvändigtvis måste gå ut om man inte vill ... Mina lediga onsdagar lyser verkligen upp hela min vecka. Tio timmars ostörd sömn i natt gjorde underverk för min trötta kropp, ah! Har tittat på flygbiljetter till Paris också. I april bär det av och ni kan tro att jag längtar. Det kommer utan tvekan att bli underbart. Men det finns mycket att se fram emot redan innan dess! Kanske ett besök från Cissi om några veckor snart också kan räknas till den listan? Hade varit fint, hade varit super. 

Nu ska jag vara lite mer produktiv och köra igång med en badrumsstädning. Hittade den här i ipoden igår och den boktavligen räddade min dag (trött trött trött tisdag):

Den här är väl inte direkt lika upplyftande men ack så fin. Har tyvärr inte i min ipod men väl på spotty och jag bara lyssnar på den hela tiden för den liksom kommer åt något i mitt hjärta och gör mig glad och ledsen på samma gång ...
Förstår ni vad jag menar?


Life in technicolour


bildkälla

bildkälla?

bildkälla


The soundtrack of my life 15


Känner ni peppen?! Jag gör det då definitivt!
That's true love
that's true love

Just can't get it out of my head

 
Visst vore det bara alldeles underbart fint att ha ett litet Eiffeltorn tatuerat på insidan av underarmen? Oh là là! 


Monki business

På senaste tiden har jag känt mig ovanligt tillfreds när jag öppnat min garderob, ja, så till den grad att jag nästan funderade på att skriva ett blogginlägg om det. Den känns liksom ganska -- komplett. Sen är det är klart att jag alltid kan springa på grejer som man tycker är fina, men jag har inte känt något akut jag-har-inget-att-ta-på-mig-jag-spyr-på-alla-mina-plagg-panik eller det-plagget-måste-jag-ha-behov på ganska länge faktiskt. Fram tills idag. Det räckte med att kliva in genom dörrarna på Monki för att inse att anledningen till att jag inte känt någon shoppinglängtan senaste tiden är att jag varit klok nog att hålla mig borta från butikerna. Tyvärr var klänningen kortare än vad jag ville att den ska vara (vågar till och med säga att den nog är kortare än vad någon som inte är intresserad av att riskera att visa upp hela härligheten på flaket vill att den ska vara. I svart och till tjocka strumpbyxor hade den däremot varit fab!). Det blir alltså till att leta vidare. Så länge suktar jag efter ljumma vårvindar och fantiserar om att cykla till skolan i okonstlade men fantastiskt snygga outfits med mitt långa solblekta hår fladdrandes i fartvinden ... eller nåt. Jag tänker mig något sånt här (och ja ja, jag har snickrat ihop kollaget i paint ...):  


Sandaler, rutig blus & spetsklänning från Monki
Tights från H&M



Is this it ..?


Jag tror minsann att det får bli en vända inom Monki PRONTO. Om den är lika fin som den ser ut har jag speciella planer för den här klänningen, om ni förstår vad jag menar (blink blink). Håll nu tummarna för att så är fallet!  

Draft: Jan. 24, 2010

Lite att se fram emot:
5 dagar till Sticky med härliga tjejer
12 dagar tills jag åker och hälsar på Agnes

Helgen har gått i lugnets tecken. I fredags såg jag den här filmen i sällskap med ett par stycken. Mitt omdöme: mycket bra, men lite väl brutal. Tror jag skulle uppskatta den mer en andra gång så jag är beredd på när jag ska blunda, hehe .. Japp, jag är en mes när det kommer till sånt där (skräck ska vi inte ens tala om, förstår inte underhållningsvärdet). Men skådisarna var bra och rent estetiskt var det något av det snyggaste jag sett:






Har fått en liten hangup på Mélanie Laurent som ni kanske ser. Mest för att hon är fransk och galet cool. Charlotte Gainsbourg är annars en riktig favorit i genren. Och så hon här som jag nästan krockade med på en trottoar i Marais i våras - makalöst snygg.)

Utförde inga stordåd igår heller. Gick och tränade, men det gjorde jag i alla fall ordentligt. Det brukar ju sägas att man inte kan springa ifrån sina problem, men är inte helt säker på att det stämmer i mitt fall. Resten av dagen tillbringades med näsan nedstucken i den här och några avsnitt av Skavlan (min nya TV-älskling!). John Mayer imponerade, misstänker att han kan spela skjortan av vem som helst:

!!!

Lars Winnerbäck är en sån där artist som länge misstänkt att jag skulle älska om jag bara lyssnade in mig lite, men som vanligt när det kommer till "ny" musik så har jag lite svårt att komma mig för att börja. Jag kör mina gamla godingar i stället. Då är det helt underbart när P3 serverar en såna här låtar på silverfat. Synt är mitt nya älsklingsinstrument!


The soundtrack of my life 14

Kanske är det för att det är så mörkt ute och man behöver lite extra ös (heavy drums!) för att orka pulsa sig fram i snön på väg till skolan? De här spelats flitigt i mina KOSS-lurar de senaste dagarna, naturligtvis på nästan skadligt hög volym: 


Inte en vanlig sketen tisdag

Tisdagar burkar vara min kanske sämsta dag på veckan. Vaknar snortrött på morgonen med många långa timmar i skolan framför mig och helgen alldeles för långt borta. Men idag har det inte alls varit så hemskt, inte ett dugg faktiskt. För trots att jag fick kämpa mig upp tidigt så kompenserades det av att min psykologilärare gav mig ett fint betyg och upprepade gånger sade hur duktig hon tycker att jag är, att den där hett efterlängtade boken jag reserverat kommit in på biblioteket, av att jag efter lunch gick och satte mig på Evas Paley i sällskap med boken i fråga och en chailatte och inte minst av att jag i i stället för att sitta på den vanliga rättskunskapslektionen med resten av klassen låg på en massagebänk och blev knådad på Gildaskolan. Ja, idag kan faktiskt ha varit en av mina finaste tisdagar någonsin! Och den ska avslutas lika storstilat framför med P3 Guld på ettan klockan 21.30. Kärlek till livet!   

Hattfnatt


Har inte kunnat släppa tanken på hur sjukt coolt det kan vara med hatt sedan jag fick syn på denna skapelse på H&Ms hemsida för några dagar sen. Fast frågan är om jag är tillräckligt modig? En hatt kräver pondus. Fast kanske ändå ... Jag tänker blommig klänning, snörskor och ljum sommarkväll med en hop vänner, kanske ett glas vitt i handen. Åh, så fint det hade kunnat bli!  
 

...

Det var inte alls bara brötig dödsmetal igår kväll (även om det förekom en del growlande, hehe .. inte bästa biten av kvällen). Nädå, det fanns en del i min smak också! Något säger mig att den här tjejen inte kommer vara osignad speciellt länge till. Så bra att jag nästan smäller av! Lägg märke till att alla ljud kommer från henne själv och hennes loopingmaskin, lite galet: 

Friday I'm in love

Pust och puh - helt slut efter första skolveckan! Vi kan konstatera att jag totalt vande mig av vid långa skoldagar förra terminen - att hålla koncentrationen uppe under fyra lektioner är en riktig pers .. sorgligt men sant. Har känt mig som en levande död om eftermiddagarna, vilket bland annat resulterade i en, eh, liiten överreaktion på min bror häromdagen ("fuck off och DÖ!!" blev svaret på hans "ska du äta bulle nu?") ..  Nåja, jag kommer mig väl. 

Annars har det varit en bra vecka, inte minst på postfronten - fick en hel kartong utrensade kläder skickade från Anna, drömmen! En onsdagsbio har jag hunnit med också, New Moon. Har varit lite skeptisk till hela Twilight-grejen innan men nu alltså, herregud. Sjukt bra film! Och jag måste medge att jag är i valet och kvalet mellan team Jacob ( snäll) och team Edward ( snygg) ... Ni som har sett fattar. Soundtracket (lyssna här: New Moon Soundtrack) råkar dessutom vara vara fintfint. Igår hängde jag med Fanny och det var som vanligt mycket trevligt. Bokade in min Sticky-premiär den 29e, det ser jag fram emot!   

Vet att min uppdatering suger, ska försöka skärpa mig. Så länge får ni nöja er med outfits x 2:


klänning som blus - Indiska
jeansshorts - Weekday (faktiskt mina egna, slog till på rean!)
strumpisar - Åhléns
kofta - åhléns


klänning - second hand
kofta - Zara
strumpbyxor - Åhléns
skärp hittat hemma

Ikväll blir det Musik Direkt på Pustervik med en massa roligt folk, tror det bli topp! (håller tummarna för att det inte ska vara allt för skränigt bara, hehe ..)

 

The soundtrack of my life 13

Den här har jag lyssnat på så mycket de senaste veckorna att den snart klättrar upp i toppen av min mest spelade-lista:


Annars har det blivit en hel del dansvänliga grejer, typ den här ..

 .. och denna ..

.. och nu senast den här:


(Jag är fullt medveten om att jag missbrukar Youtube grovt men det finns ju så mycket bra grejer som jag vill dela med mig av!)

Nostalgi & co


Nu ska jag ta tag i det här med outfitsen! Känner mig halvt dum i huvudet när jag ska ta bilder på mig själv (därav den fånigt ansträngda minen) men det kanske hör till? Hur som helst, mysigt fick bli dagens ledord.

Lösstickad tröja - Monki
Leopardsjal - Weekdays second hand
sammetstights - Bikbok

Skymtar ni min fina Beatles-affisch i bakgrunden förresten? Har fått en liten knäpp på dem efter den här filmen (ja, jag vet att jag redan länkat den men jag är helt såld) och gått lös på pappas skivsamling. De där grabbarna visste onekligen vad de sysslade med! Inte var de så dåligt stiliga heller. Hm, man kanske skulle levt back in the 60's? 



Peace out!


Jullov och sådär

Snart bara en dag kvar på lovet och det känns som vanligt lite surt att skolan börjar igen, om än överkomligt. Och som vanligt tycker jag också att känns som att jag har varit ledig ganska länge, men ändå på tok för kort. Hm. Nåja, hade ett par grymt bra dagar hos Anna med henne, Glenn och Alexander. Långa sega mornar, iskalla promenader, tedrickande, tuffa matcher i Alfapet och plockepinn, slöande framför teven och bara skönt icke-ambitiöst umgänge. Väldigt väldigt omtyckta personerr de där. 



Nyår blev i Lund och var smått awesome. Trevliga och sociala människor, en hel del vin och en skön stämning i största allmänhet. Och så dans såklart! Någon passade på att köra upp en kamera i ansiktet på mig och Alexander. High fiiiiiive!
  

Men det är skönt att vara hemma också. I måndags catchade jag upp med Hanna - vi såg Across the Universe och åt Jelly Belly Beans som hon tagit med sig hem från Amerikat. 49 olika smaker bådade gott för en spännande provsmakning, men efter att ha råkat få i oss både "peanut butter" (uääh ..) och "buttered popcorn" (URRK!) var vi inte längre riktigt lika, eh, entusiastiska. Igår hängde jag med Jossan och hennes katt och på kvällen hakade Hanna på också, och två killar vid namn Ben & Jerry. Mycket bra.

Annars har jag tagit det väldigt väldigt lugnt. Sovit, läst i min nya tjocka Marian Keyes, ätit massor .. ja typ så. Men idag har jag varit lite pysslig och *trumvirvel* sytt! Ja inga klädesplagg eller så, men lite lösa knappar har hittat hem och strumbyxorna är återigen hela och fina. Och bäst av allt - jag har fixat skosnören till skorna jag hittade på Stadsmissionen när jag var i Stockholm. Ett litet steg för världen, ett stort steg för mig. Eller nåt. Nu ska de i vilket fall få följa med överallt!
       


...

Jude Law kan vara världens snyggaste man. Har ni inte sett Cold Mountain så gör det gör det gör det för guds skull, men kolla på detta först:

http://www.gototeam.com/Image/news/cold_mountain021.jpg


http://publishme.se/875243/entries/article/new/


http://farm4.static.flickr.com/3509/3800383143_378a76212b.jpg


http://static.guim.co.uk/Guardian/film/gallery/2008/mar/18/minghella/cold-8859.jpg
coldmountain.jpg image by knitmi
coldmountain.jpg image by knitmi
http://media.photobucket.com/image/cold%20mountain%25252Bjude%20law/knitmi/coldmountain.jpg x 2



Gimmie a piece of that please! Ada Monroes aka Nicole Kidmans frisyrer kan ju också nästan klassas som dregelobjekt. Åh, väx hår, väx!  

Uppdatering om mitt eget liv kommer ... någon dag. Ha det fint så länge hörrni. 

RSS 2.0