The soundtrack of my life 9

Puh! Har haft major julstädning här hemma nu på förmiddagen, lite kämpigt men värt. Det blir faktiskt trevligare utan dammråttor som kikar fram bakom vart och vartannat hörn .. Första advent och jo, jag börjar få in julkänslan. Inte blir det sämre av att mamma har dragit igång ett rejält lussebak så att det luktar sådär hemtrevligt i huset - saffrans-sockerbullar, mmm ... Snubblade över den här covern och oh, plötsligt späddes mysfaktorn på lite ytterligare. Slut ögonen och bara lyssna. Ah! 

 

...

Herrejesus vad skönt det kan vara att sova ibland. Kände hur tröttheten verkligen smög sig på framåt slutet av kvällen, fullkomligen stupade i säng när jag kom hem. Nackdelen med utgång en fredag .. MEN det var himla roligt så länge jag hade ångan uppe - god mat en masse, trevliga människor, tequila-shots och dance dance dance. Och ja just det, det blev till att fira också för det muntliga förhöret kändes riktigt bra, underbart!

Idag planerar jag inte att göra många knop (och med tanke på att jag hittills inte åstadkommit så mycket mer än att få i mig min frukost verkar de planerna gå i lås) - inget skolarbete, ingen träning, inte ens något socialt. Nä, det blir hemmamys och favorit-film i repris i form av SATC the Movie som min mamma varit hygglo och införskaffat. Jag älskar Sex and The City, den serien har allt. Just den här biten gör mig rejält fuktig i ögonvrån:

...

Muntliga Cambridge-provet imorgon efter skolan, lite små-scary sådär. Tänkte ladda upp med en långfika med mig själv på något av de mysiga Haga-haken och hoppas att det ska hålla nerverna i schack. Vi håller tummarna för att det funkar! På kvällen vankas det som sagt roligheter hos Elin och sen vidare till Trädgår'n, tror det blir topp. Om det blir till att fira eller glömma det där jädra provet återstår dock att se ... 

Godnatt på er!  


Garderobsgrubbel

Nästan på dagen ett halvår till studenten och mössan är fixad och beställd, känns fint! Hade först tänkt att ha mitt namn på och så för att göra den lite "personligare" ... men sen insåg jag att precis alla andra skulle också ha sitt namn och då kändes det plötsligt inte alls särskilt personligt och roligt längre. Så det fick bli en blå rand för SP i stället - enkelt och snyggigt utan bli snuskigt dyrt, jag gillart. Ser ut exakt som Fannys, bara med annan skärm. Balklänningen är formodligen också kirrad men mer om det när det är dags (surprise surprise!). Själva studentklänningen kvarstår däremot, håller ögon och öron öppna. Kanske nån av modellerna nedan kan vara nåt? Humdidum.

   

Översta från Nelly (tror jag .. eller var det asos? hm) och den nedre är från H&Ms vår/sommar-kollektion förra året.   

The soundtrack of my life 8

Urk, helt snurrig i huvudet efter ett par timmars pluggande. Har fått en del gjort åtminstone, alltid skönt när det är över .. Nu ska jag se till att få något i magen och sedan ta mig in till staden för att kolla på fransk bio. Perfekt filmväder ute - lika mörkt, regnigt och blåsigt som det varit hela november. Egentligen bär det emot att ens lämna huset men med det här i lurarna får jag lite extra fart på stegen:
                 
Jag misstänker att det här är en låt som man fullkomligen avskyr eller älskar, jag tillhör den senare kategorin (fast det är nästan lite skämmigt att medge .. )!
Vad säger ni?    

Världens bästa brorsa fyller 20!


Grattis Rasmus! Så för att fira blir det italiensk restaurang med familjen ikväll, yum. Funderar på att ta en liten snabblur innan dess - satt och slumrade mig igenom genomgången på samhällslektionen i eftermiddags .. Ingen engelska imorgon i alla fall vilket innebär att jag slipper kämpa mig upp till klockan åtta (tack tack TACK!). I stället blir det lunch med Carl och presentspanande till Elin som ska firas på fredag. Det ser vi fram emot!     


Saturday night fever part 2





Bildkälla

Saturday night fever

Igår var det festligheter på g! Först middag och lite fördrinkande hemma hos Jossan och sedan vid halv elva-snåret drog vi in till stan. Efter en stunds velande hamnade på Storan, dit något event lockat ungefär halva stans färgade befolkning. Häftig men ganska knäpp känsla - när vårt lilla gäng klev in höjdes blond-andelen med ungefär, eh, 700 % .. Men roligt hade vi - värsta Dirty Dancing-movesen på dansgolvet och musiken avbröts med jämna mellanrum av en snubbe som skrek saker som "BLACK POWA!!" i sin mick. Haha, stämningen på topp med andra ord! Hade dock kunnat klara mig utan den apäckliga shoten som mest smakade munskölj ..
(Troligt scenario:
Hanna säger: "Ge oss nån god shot!"
Bartendern tänker: "Perfekt, puckade tjejer som inte vet vad de vill ha, då kan vi ge dem nåt som ingen annan någonsin beställer och som vi behöver bli av med, mähehe ...")


Vad gör vi? Vi spanar skor!

Vandrade runt i stan lite på lunchen och fick syn på dessa snyggingarna:


Dregel dregel dregel. Från Vagabond (som ju typ gör snyggast skor i hela världen, men är det bara jag som har fått för mig det eller är inte kvaliten rätt skräpig?).

För övrigt har det inte hänt så mycket. Men imorgon ska jag förmodligen göra något jag aldrig gjort förut (ha, klura på den ni!) och så verkar det som att jag fixat planer för nyår också, goodiegood.


The soundtrack of my life 7

Hanna och jag har bytt iPod:ar med varandra i ett par dagar (bra tips när man är för lat för att orka uppdatera sitt iTunes-bibliotek och känner att ens gamla låtar mer eller mindre ger en skavsår i öronen). Hittade en del roligheter i hennes gula lilla manick!






Yes we can

Tillbringade gårdagskvällen framför en dokumentär Obama, samhällsnördig som jag är. Jag gillar verkligen Obama - han har karisma utan att bli smörig och så verkar han ju väldigt sympatisk också. En cool människa helt enkelt! Fast coolast av alla var utan tvekan en viss liten nioårig kille som volontärarbetade för kampanjen, titta själva så fattar ni vad jag menar. Haha, bäst! (Och psst, han kommer tillbaka i slutet igen så det är värt att se hela trailern även om jag vet att den är väldigt amerikansk och propaganda-aktig. Själva dokumentären var bättre!)



Hipp hurra


Får ju inte glömma bort att goaste Elin idag äntligen fyller 18. En hel del fina minnen har det blivit genom åren och jag räknar med ännu fler. Grattis sötte!

Bla bla bla etc.

Blä, har sovit riktigt kasst två nätter i rad nu vilket resulterar i att jag är fullkomligt DÖDstrött, men som tur är har jag buffertdag imorgon så jag får chans att sova ikapp. Ah! Annars är planen att inte bara lata mig hela morgondagen utan sätta till den effektiva sidan (om den nu fortfarande existerar) och ta tag i ett par arbeten. Men nu blir det ett par timmars härligt slappande - nya GG-avsnittet har släppts och jag tror att det är läge för att slänga ihop en kladdkaka lite senare. Yup, den tiden på månaden ...
 
Dagens:

Hannas jeansshorts - Weekday (som jag älskar!)
Blommig klänning som blus - Indiska
Kofta - Wera/Åhléns (olovligen snodd ur mammas garderob, ssh! fast jag har råkat spilla tandkräm på den, illa ..)
Skärpet var nåt jag hittade jag här hemma, vete katten var det kommer ifrån

Ha en fortsatt bra tisdag hörrni!   

...


Cissi, du är en helt underbar människa och jag hoppas att du kommer och hälsar på mig snart. En puss till dig i höstmörkret. Smack!


...

Måndag, och jag är sådär seg som man nästan bara är på just måndagar. Mffblöö. Jaja. Ska snart kicka igång veckan med lite ki-gympa. Innan dess bjussar jag på lite lagom melankolisk måndags-musik à la Håkan Hellström. Just lovely.





Den här gick inte att lägga in men ni måste lyssna ändå för den är ju så himla fin. Jag såg förresten Håkan på stan för ett par veckor sedan. Han och hans son var jättesöta i matchande mössor.

(Reading - ka-ching!
Listening - ka-ching!
Use of English - ka-ching...?
Yes, Cambridge-engelskan kanske inte behöver gå åt pipsvängen trots allt!)

...

Jaha, och så börjar även den här helgen lida mot sitt slut. Den blev bra ändå, trots en något snöplig start. Igår träffade jag Jossan mest hela dagen och på kvällen kollade vi film (jag gör nog det rätt ofta har jag märkt. I alla fall verkar det så när jag läser här i bloggen, haha). Kan hända att jag var sist i Sverige med att se Fucking Åmål men om ni mot förmodan också skulle ha missat den eller kanske glömt bort den så kan ni ju titta här:
Finfin film.

(Jag ber om ursäkt men jag måste bara obcessa lite mer om min jumpsuit. Ärligt talat tror jag aldrig att jag har gjort ett bättre köp. Vi snackar lycka på en galge! WOOA vad jag längtar tills jag ska använda den nästa helg när vi ska ut, pepp pepp pepp!)

Jump! for my love


Jag har köpt en jumpsuit och jag är KÄR. Den är svart, kort, slinkig och passar mig perfekt. Och den är min. Min min min min min min min min!(!!)

Att tänka på när man saknar sina skånska vänner och ibland önskar att man bodde närmare

Agnes (apropå att hon samma dag fikat med Anna och Sigrid): Verkligen synd att du inte också bor här i närheten. typ Höör hade varit perfekt. <3
Jag: Ja jag vet. Fast det hade väl också varit den enda anledningen till att man någonsin skulle vilja bo i Höör ...
Agnes: Haha. Jo i och för sig. Fy fan vilket tråkigt ställe!

...

Jag blir sällan arg eller sur på någon annan än möjligtvis min mamma eller min bror, men idag uppstod en sån där situation då jag nästan hade lust att hålla upp ett finger åt någon (och då menar jag inte tummen ..). Jaja, har lugnat ner mig lite nu i alla fall. Lärdom: missförstånd kan vara extremt frustrerande, även om ingen menar illa. 

Hur som helst - kanske är det Idol som har en terapeutisk inverkan på mitt humör? Har inte följt programmet på ett par år men måste medge att jag är ganska fast den här säsongen. Det är ju faktiskt flera som är riktigt riktigt duktiga!


bildkälla

Mina tre favvisar: Tove, Calle och Mariette. Erik är också duktig men alltså jag vet inte, inte riktigt min typ tror jag. På tal om typer kan jag säga att om jag hade varit lagd åt det hållet hade jag varit såå kär i Mariette. Tjejen är ju sanslöst vacker och cool, och en av få männsikor jag skådat som faktiskt kan bära upp sina dreads. Way to go!


Lästips

Mörkt, kallt och allmänt ruggigt ute - då är det enda rätta är att ta på sig sin gosigaste kofta,dra en pläd över sig och mofsa ner sig i fåtöljen med en god bok. I perioder är jag en riktig storläsare, emellanåt läser jag inte alls. Ärligt talat mår jag nog bäst när jag läser, men ni vet hur det är, ibland orkar man bara inte engagera sig i en ny bok ... I de lägena tackar jag gudarna för chicklit! Bästa författaren om du frågar mig heter Lisa Jewell. Hennes böcker är liksom romantiska komedier fast i bokform. Alldeles lagom ansträngande för en skoltrött hjärna som min.

    
bildkälla


Onsdag 11/11 2009

Försov mig imorse, något som inte händer alltför ofta. Har ett vagt minne av att klockan ringde och att jag tänke "bara två sekunder till ..". Ja, resten kan ni nog räkna ut själva. Som tur är har jag för vana att bestämma kläder kvällen innan. Alltså, dagens: 



Japp, jag har för mycket fritid ..




Sa du Jimmy Shoe ..?

Nej, om man inte levt i en grotta de senaste veckorna lär man väl knappast ha missat samarbetet mellan Jimmy Choo och H&M. Kikade in lite på hemsidan och jovars, det finns ett par riktigt snygga grejer. Jag fastnade mest för de här:



Kuvertväska 799:-
Skor 799 :-
Jumpsuit 599 :-

Framför allt byxdressen är ju helt galet cool! Om man nu kan bära upp den, det vill säga. Nåväl, har inte planerat in något köande för egen del - trots att det lanseras som budget-mode är priserna fortfarande tyvärr en bit över vad jag har råd med för tillfället .. Jaja, drömma kan man. Det hela går hur som helst av stapeln nu på lördag 14/11. Be there or be square!

...

En inställd engelsklektion ersattes med långfika på Fröken Olsson med fina Fanny och vips så kändes måndagseftermiddagen mindre grå. Mer sånt, tack! 

".. this is not a love story. It's a story about love"

Jag bara måste:

Mumma!


bildkälla

Lovar att inte börja plåga er med en massa matprat och fota min lunch-sallad var och varannan dag, men jag måste bara tipsa om Marabous nya special edition-choklad med smak av julkryddor. Typ chai-latte, fast som godis. Need I say more? 


...

blink fredag blink fredag blink fredag blink fredag
Ja ungefär så har det känts de senaste veckorna, tiden fullkomligt sprutar iväg. Det har både sina fördelar och sina nackdelar antar jag. Fast med tanke på hur sega de här mörka veckorna när hösten börjar dra mot vinter ibland brukar kännas kanske man mest ska vara tacksam, trots att den ihållande känslan av att knappt hänga med i sitt eget liv är lite läskig. Helgen har varit lugn, men bra. Och idag är det söndag och jag mår faktiskt prima. Varför? Jo, kanske för att jag ...

... var på kanske världens tuffaste medelpass igår, kände mig pigg i benen för första gången på länge och idag har såndär underbart skön träningsvärk som inte gör ont utan bara får en att känna sig frisk och stark!

... efter några dagars halv-panik nu i morse till slut tog tag i min samhälls-debattartikel, satte mig ner och skrev koncentrerat och insåg att hm, den blir nog ganska bra ändå. 

... ska gå på bio och äntligen se 500 days of Summer tillsammans med Hannisen ikväll. Förväntningarna är på topp! Ska vi sätta något på att jag kommer vara helt såld på Joseph Gordon-Levitt när jag lämnar salongen? My oh my säger jag bara!





Hoppas allt är fint med er också!

 


British really is better

Jeez, killen fullkomligt osar ju sex. Och jag älskar accenten! Anna, lyssna och njut, den här är till dig:

(Ja jag vet, jag borde egentligen ta tag i mitt eget liv och förlåt förlåt för att jag tjatar om det här jäkla programmet hela tiden men livet verkar ju bara så mycket mer livligt på Upper East Side.)  

The soundtrack of my life 6


Några frågor? Tänkte väl inte det.

RSS 2.0