...

Jag hade rätt så rätt om i fredags - salem + Göteborgs symfoniorkester var inget annat än lovely! Resten av helgen bara försvann kändes det som. Men ptja, kanske inte så oväntat - i sällskap med härligaste Andréa har tiden en tendens att flyta på oavsett vad man hittar på (eller inte hittar på). Jag är några sömntimmar fattig men ett mycket tjusigt hårspänne rikare (bild kommer!) och på det hela taget ganska nöjd med livet. Se där. Imorgon kommer mamma hem från det stora landet i väst och det ska bli mysigt. Nu ska jag packa bagen och bege mig ut i kvällssolen upp till friskis där jag misstänker att mina redan ömma axlar kommer få sig en omgång ....

Vi peppar med ännu lite mer Vampire Weekend (jag får bara inte nog!).


TIPS! Klockan 22 på ettan börjar filmen Tillsammans är man mindre ensam som åtminstone gör mig alldeles lycklig i hela kroppen (dessutom med en absolut hunk i en av huvudrollerna). Titta! 

Fredag fredag fredag!

Oj vad trött man kan vara. Förhoppningsvis piggar en dusch och lite svampsoppa upp - sedan blir det på med finskorna och in till stan och fikaladda med Fanny inför vår heta date med den här mannen:

Förmodligen kommer jag största delen av konserten se ut såhär:

Jag tror på en strålande kväll!


Minus och plus

Just nu är det helt knäppt.

På minuskontot:
- mycket mycket att göra i skolan
- sista jobbiga Parisplaneringen ...
- förkylning som gjort att jag inte kunnat träna på hela veckan 
- trötthet
- dålig hy och skabbigt hår (konsekvens av trötthet)
- näsblod (också konsekvens av trötthet. och förkylning)
- separationsångest inför att mamma och pappa åker till NY på tisdag, och eftersom pappa kommer hem efter jag åkt till Paris kommer vi inte ses på tre veckor. Sånt ger mig en liten klump i halsen och får mig att inse att jag borde vara snällare oftare.

På pluskontot:
- jag ska till frisören och klippa mitt skabbiga hår imorgon
- förkylningen är på bättringsvägen
- Salem al Fakir spelar och signerar på Bengans på onsdag och jag och Fanny ska dit
- jag och mamma kollade upp kurser på college till hösten (det är här jag ska gå) och det fanns hur mycket som helst som verkar kul och nu börjar det kännas på riktigt!
- Andréa kommer på besök nästa helg
- Jag åker till Paris om två veckor
- bara 2 månader till studenten på fredag

Heja heja!

...

Man skulle kunna tro att det har varit en förjävlig dag då man inte fick sova alls sådär länge man hade räknat med på morgonen och därför kommer till bussen alldeles skrynklig i ansiktet av trötthet (ja det känns definitivt så i alla fall). Väl där råkar man naturligtvis springa in i inte bara en utan flera de där killarna man spanat på lite i smyg den senaste tiden, just idag när man ser ut som ett vrak .. När man sedan åker hem från skolan så har man från början god marginal men på Göta Älvbron visar det sig vara broöppning vilket aldrig händer annars och det går låångsamt, så den goda marginalen knappas in och sen får man springa till tåget för allt vad man kan och sedan ännu lite till för det står långt långt ut på spåret och benhinnorna värker och den redan ömma halsen blir ännu ömmare.

Man skulle som sagt kunna tro att det har varit en förjävlig dag, men den har faktiskt inte varit så dum alls. Jag tror att jag är ganska bra på att se det fina i tillvaron i stället faktiskt, och skratta bort det andra (som typ att jag var så utmattad att jag faktiskt somnade i badkaret mitt på ljusa dagen - det är ju faktiskt bara fruktansvärt komiskt). En bra egenskap! Och så har jag många små glädjeämnen i min iPod. Idag har Julian Casablancas förgyllt min tillvaro. Kan man annat än bli glad?
           
Det är ett mysterium för mig hur alla de där människorna som inte har lurar i öronen när de åker buss eller tåg klarar sig ...  

Ikväll ska jag se om en av mina absoluta favoritfilmer Försoning som jag lånade för en billig penning nere på biblioteket förut. Så fin, se bara:

Sedan ska jag däcka i min ljuvliga ljuvliga säng.
God natt!   


Mrs Busy Busy

Vaknade imorse med ögonlock uppsvullna till tre gånger sin normala storlek så misstänker att pollensäsongen är på väg, men vädret räddar mitt liv just nu så jag ska inte gnälla. Det enda är att pollenmedicinerna brukar göra mig fruktansvärt trött och nej nej nej sånt har jag inte tid med nu. Nåja, jag tänker positivt - jag vill ha vår och det börjar kännas på riktigt att den är på väg. Så dagen till ära har jag just varit inne på H&M:s hemsida och klickat till mig lite grejer, bland annat dessa:
     
bildkälla
Blusen är typ så Hedvig det kan bli och den där bikinin har jag höga förhoppningar om .. en kjol och ett par fantastiskt snygga örhängen kommer också med paketet om två veckor, peppt!

Har faktiskt mest känt för att twista runt hela dagen så det blir bra med lite friskis nu. Jag tänker mig en kombination av den här låten:
   
(ja, det är den Scarlett Johanson som sjunger, och nej jag vet, det är inte rättvist)
.... och de här movesen:

(från i lördags då vi hade precis lika roligt som jag trodde att vi skulle. tack och grattis, Fanny och Ylva!)


What happens at the party

Fullt upp här! Skolan skördar nästan liv för tillfället så jag och Johanna slog nästan duktighetsrekord genom att träffas klockan nio imorse (en lördag) för att skriva på vårt samhällsarbete. Vi kom en bra bit så det var skönt, men herregud vad alla grejer kommer på en gång. Religionsprov. Fett psykologiprov. Samhällsinlämning. Filosofiinlämning. Och sen så projektet också. Men det ska nog gå vägen, det är en del roliga grejer på g! Parisresan skrämmer mig fortfarande litegrann måste jag medge (jag har då aldrig bokat nån lägenhet förut och tänk om vi blir jättelurade och ruinerade och .. och .. och ....) men efter att mina medresenärer otaliga gånger fått lugna mina stackars nerver har jag insett hur jävla kul det ska bli! Jag ska bara överleva till påsk.  

Tog en promenad i kvarteret förut och riktigt insöp luften som börjar lukta sådär underbart vårigt, i like it! Ikväll blir det en annan form av insupande om ni förstår vad jag menar (höhö). Kalas på Kungsgatan är inte fy skam och med tanke på att det är min musik soul-mate mademoiselle Wessner som ordnat spotifylistan har jag på känn att jag inte kommer sitta still många minuter!   

Smygreklam

18:e mars hörrni, då smäller det. Åh vad jag älskar H&M!


Let's dance instead!

Mitt liv känns som ett litet kaos just nu, har en och tusen saker att göra känns det som och noll koll som vanligt på senaste tiden så det blir lätt lite mycket. Men jag mår bra! Det här vädret ger mig en energi-boost utan dess like. Det har blivit mycket Vampire Weekend den senaste tiden men hur kan man låta bli? Jag och Vampire Weekend alltså, it's a love story.Och vem kan med att deppa när de införskaffat en strålande fin gräddvit klänning till sin student? Inte jag i alla fall! Ni får en liten tjuvkik:

Nu måste jag verkligen ta mig i kragen och plugga lite. Usch. Gissa hur många gånger mer det lockar att lusläsa den nya ELLE-tidningen? Men men, den som spar hon har ... (gnisslar tänder). Så i stället för den här
 
blir det nu den här ...

(lägg märke till Hitler-katten. mycket stolt över det estetiska greppet! .. typ)

  


...

I helgen har jag tagit det luuugnt. Efter en hel vecka med i genomsnitt typ 7 timmars sömn per natt (farligt att de visar så mycket bra film sent på vardagkvällar ...) var jag mer eller mindre död i fredags. 

Igår bättrade jag på min fjollstatus då jag och mamma och åkte till Mölndal och gick på en utställning om Barbie genom tiderna, riktigt riktigt bra! Dels är jag väldigt fascinerad av de där dockorna på nåt sätt - de pyttesmå men ändå jätteavacerade kläderna, hur de förändrats genom tiderna, ja ni fattar. Sen så handlade det mycket om vilka ideal för livsstil, utseende, genus etcetera som det skapar. Mölndals muséum var i allmänhet en riktig höjdare, med mysigt fik och allt. Dit kommer jag definitivt igen!    Idag plågar jag mig igenom några kapitel rättskunskap. Alltså, jag fattar att de som intresserar sig för juridik antagligen främst tänker på människoaspekten i jobbet, alla man kan hjälpa och så. Men hur de lyckas se det bakom all fakta förstår jag inte riktigt. Fruktansvärt torrt och tråkigt tycker jag mest att det känns för stunden ... 

Vampire Weekend piggar dock upp:Snart blir det dock till att ge mig ut i den strålande solen och upp till Friskis där ett stenhårt core-pass väntar. Ki-ha!

Happy hands & happy feet

Jag är på så fruktansvärt bra humör! Och jag vet inte ens riktigt varför (men jag kan uppenbarligen inte sluta använda utropstecken!)! Och Anna kan ha bäst musiksmak i hela vida världen!


Uppsnärjd i det blå

Det är mystiskt det där med framtiden. Dels för att den alltid varit så långt borta. Jag menar jag är ju inte redo att bli stor, inte än. Men nu börjar den smyga sig på och jag måste medge att det emellanåt känts lite pressande. Fast där kan vi verkligen tala om i-landsproblem, för egentligen handlar det ju bara om att det finns så många möjligheter, så mycket jag vill göra och se. Hur som helst, de senaste månaderna när frågan "jaha, vad har du för planer efter gymasiet då?" duggat tätt har jag mest kunnat svara på vad jag inte ska göra. Men nu huxflux så ser det ut som att jag faktiskt har en plan, ha! Det verkar som att tre fjärdedelar av familjen styr kosan mot USA:s östkust och staden Amherst till hösten, där lite collegestudier och allmänt upptäckande av den stora supermakten väntar. Kan berätta mer om det en annan dag (eller om ni frågar). Det är ganska nytt och lite ovant än men så himla häftigt och roligt och gah!   

Livet rullar på annars. Skolan har lagt i en extra växel med projektarbetet som ska in om några veckor och sånt, men det funkar. Är ordentligt trött i kroppen idag efter att ha kört "Friskisklassikern" till förmån för Haiti igår - kan lova att man var ganska slut efter stavgång, gym, spinning, jympa och step, två och en halv timme allt som allt. Men roligt var det! Drabbades nästan av en liten post OS-depression igår när jag insåg att det nu inte kommer visas sport halva dygnet längre, snyft. "Vad ska man nu titta på?" tänkte jag. Är i vanliga fall ingen stor tv-tittare men nu har man ju vant sig liksom .... dock visade sig oron inte vara alltför befogad för i eftermiddags visades både Sex and the City och Top Model på trean, hallelujah! Och om en timme ska jag bänka mig igen framför första Bourne-filmen. Matt Damon är min nya älsklingsskådis (vi såg den här i skolan för ett tag sedan och jag var helt betagen).  

RSS 2.0