Update

Sjukt hur allting händer på en gång! Imorgon ska jag på mitt livs första jobbintervju hos Tele 2, ska bli spännande inte minst eftersom jag kommer behöva dyka upp där festsminkad och med superlockigt hår. Annars blir det nämligen tight att hinna piffa till sig innan Rudebecks bal där jag ska vara bordsdam åt goaste Calle (hrm, tror att jag kanske ska förklara det för den som intervjuar mig så de inte får för sig att jag är nån översminkad galning hehe). Tror på en grym kväll (imousin+champagne+underbara vänner+snygg outfit+Marstrand kan knappast bli dåligt!)! På tisdag spelar Salem på Liseberg och sen så är det studenter hit och skiva dit veckan lång. Fullspäckat sceham men bara roligt, me like!

Idag tar jag det däremot väääldigt lugnt, ligger i sängen med några smörgåsrån och ett glas avslagen cola. Började morgonen med en spya hemma hos Fanny, fräscht värre. En riktigt superlördag blev det i alla fall som avslutades med skapandet av FANNY + HEDVIG; den ultimata spellistan (som räddar min dag idag!).

För jag har tagit studenten!!

LYCKA LYCKA LYCKA! Studenten var allt jag någonsin drömt om och lite till - världens längsta men världens bästa dag! Oslagbart och oförglömligt! VI GJORDE DET!!

1,2,3, STUDENT!

Ja shit, på onsdag är det dags. Dagen med stort D. Känner mig ganska cool inför det hela faktiskt men misstänker att en viss hispighet kommer att infinna sig i sinom tid. Rent och fint är det här hemma i alla fall och inte mindre än sju ljuvligt goda (vågar jag i egenskap av bagare nästan mig på att säga såhär i förhand) citronfromagetårtor är undanstuvade i frysen. Kalas! Nu återstår det bara att vänta ....     

Vår var det här!

Tryckande värme! (eller så är det bara jag som är ovan) Har fått besked om alla mina betyg och studentfestbiljetten är införskaffad så nu har jag ingen anledning att åka till skolan förrän på tisdag då vi ska pynta vårt flak. Knäppt. Så nu går jag här hemma och gör inte så värst mycket alls, men ska nog ta mig i kragen och städa mitt rum i alla fall. Igår var en alldeles eminent dag då det färdigställdes studentfest-outfits, hängdes på uteservering i strålande solsken och kollades nya Robin Hood-filmen i sällskap men min nuförtiden ständiga vapendragare Fanny W. Gillart! På tal om vapendragare så ser det ut att dyka upp så mycket fina människor på studenten att jag nästan inte vet vart jag ska ta vägen. Det kommer vara känslokaos i mitt huvud på onsdag kan jag lova!


BALans

Har landat hemma efter några lugna dagar hos farmor ute på den sörmländska vischan. Så skönt att komma bort från civilisationen ett slag! Har läst bok, promenerat på landsvägarna, sovit många långa timmar och fikat titt som tätt. Igår var där årets hittills varmaste dag också så en liten solbränna fick jag också med som souvenir. Men nu är jag hemma i regnrusket igen och jag känner att det är min plikt att lägga upp några bilder från balen i onsdags. Jag hade SÅ roligt! Och trots att jag hade rätt i mina föraningar om att det skulle finnas en del, ehrm, intressanta klänningar på plats var det man slogs av mest hur otroligt fina alla var. Åh. Här kommer några pics:

Hanna och jag laddade tillsammans
    
...  och sen kom Petar för lite fotografering. Flådigt!

Samling på en regning Götaplats. Lite söta töser.

Fascination över Fannys "hjälmhår". Någon hade inte snålat med hårsprayen ..!

inne på Valand serverades det god mat men mindre gott rödvin
 
sedan dansades det, och nej det blev inte bara vals! DJn kan ha kvalificerat sig som världens sämsta (seriöst, prickade han in någons musiksmak?). Men vi var lika glada ändå såklart! Fin bal! (ser redan fram emot nästa!) 

Nu ska jag ta och stoppa något i min kurrande mage och sedan blir det Mad Men. So-long! 

 


...

För ett par månader sedan fick vi i uppdrag att svara på några frågor om oss själva på en psykologilektion. De skulle vara enkla var det tänkt, och genom att sedan följa upp sina svarskombination skulle man kunna passa sig in i en grovt skissad personlighetsprofil. Bara på skoj såklart, men jag blev helt villrådig när jag körde fast redan på första frågan; är du övervägande inåt- eller utåtriktad? Jag tänkte och tänkte och tänkte men kunde bara inte bestämma mig. Den extrema obeslutsamheten kan ha haft något att göra med att Anna var på besök och jag varit ute och rännt halva natten men den där frågan satte sig fast i huvudet på mig. Inåtriktad eller utåtriktad? Jag har efter noga övervägande konstaterat att jag helt enkelt inte kan välja. Jag är 50/50. En pratstund med en fin vän är utan tvekan det bästa som finns, men jag skulle inte klara mig utan min ensamtid heller. Trekvarts promenad med mig själv, skogen, en svagt sjungande Lykke och lite fågelkvitter gjorde min dag idag. 


Blomstertid

Sprang på den här klänningen på Indiska igår och jag borde ju verkligen verkligen inte köpa nåt mer just nu men kan inte släppa tanken på hur fin den skulle vara på studentfesten ... hrm. Hrm. HRM.


I fly like paper, get i high like planes

Höll på att glömma - den här såg jag och Hanna igår medan vi mumsade i oss varsin fet godispåse:


Misstänker att de flesta redan sett den men om inte så herregud ni måste, den gick rakt in i hjärtat. Väl värd varenda Oscar!

Som resultat har jag också fått ett återfall på M.I.A. 8som jag ska se på Way out West i sommar, taggad!)

Bio-måste!

Sist jag skulle gå på bio hade jag verkligen verkligen sett fram emot det, men gick det inte så bra. Tvingades ställa in och kollapasade kort därefter i soffan (mycket mystisk händelse). Bättre lycka nästa gång! Då vill jag se den här:


Ring ring


Den här ringen från Georg Jensen står högt på önskelistan inför studenten men mormor har av någon anledning fått för sig att den är barnslig (vafalls?! jag fattar noll. den är ju bara SÅ FIN). Men hittade ett alternativ:


Lite "vuxnare" kanske (hrm, pfft). Men så himla fin den också! Skulle bli  glad om någon av dem blev min den 26:e!

Om ambitioner

Lördag kväll och jag är helt färdig. Misstänker att det är de senaste veckornas konstanta grejer-att-göra-flöde som börjar ta ut sin rätt. Skönt då att jag inte behöver göra något mer än ligga in sängen och kolla Gossip Girl. Det har verkligen varit extra allt på sistone, både mindre roliga och roliga grejer. På shoppingfronten har det blivit en hel del. Vågar inte ens kolla mitt saldo haha ... Men har hittat en massa bra grejer! Senast idag lite randiga rea-fynd på Lindex, bilder kommer förmodligen (har märkt att det är ett återkommande och ständigt icke-uppfyllt löfte här, ska försöka bättra mig). Helgen ägnas huvudsakligen åt förberedelse inför nationella i matte c på tisdag, vilket verkligen hade kunnat vara pest och pina men som känns mer än okej när jag och Fanny slår våra kloka huvuden ihop. Känner mig ganska lugn inför det provet (som för övrigt blir det sista jag gör i gymnasiet, lycka!). Inte för att jag kan allt perfekt direkt, utan för att jag har förlikat mig med att det nog blir ett VG och insett att det är skitbra det också. Väldigt skönt att slippa pressa sig till ett mvg. Är väldigt trött på att prestera över huvud taget. Mentalt har jag nog redan tagit studenten, har jättejättesvårt att motivera mig till det allra sista nu. Jag kommer sakna skolan så småningom är jag ganska säker på, men just nu räcker det liksom. Punkt slut finito!

Men nu gäller det ju bara att hålla hjärnan vässad till och med tisdag och sen kan jag let it loose på onsdag, då det mest ansträngande jag planerar att ägna mig åt är att få lösögonfransarna att sitta som de ska. Då är det nämligen dags för bal. Längtar!  

Robyn!

Jag dör på riktigt en aning. Robyn-mani!
  


The soundtrack of my life 19

Så 80!

(haha Fanny du skulle aldrig ha påmint mig om den här, har fått världens hang-up ...)

Mäh

Nä, det blev en ruskigt icke-produktiv dag på pluggfronten det här. Men äsch, imorgon är en ny dag! Nya möjligheter att avsluta det man påbörjat! (som mitt garderobsrensar-projekt som tornar upp sig i fåtöljen .... eeeh, tar det nån dag längre fram). Ser faktiskt lite fram mot imorgon. Då ska jag fika med Carl, inviga min fina vita cykel och ta en långpromenad hade jag tänkt. Livet är allt bra fint ändå!


      

...

Det var ju idag jag skulle vara så himla duktig och plugga. Hrm. Host. Eehrmm. Men idag är en sån dag när det bara känns pust-stön-stånk JOBBIGT och i stället ägnar jag mig åt alla möjliga andra saker för att fly undan den internationella ekonomin och rättskunskapen (jamen ni hör ju). Exempelvis som att stirra på min skrivbordsbakgrund med Johnny Depp. Typiskt. Men okej nu kör jag 20 minuter innan det är dags för träning. Såpp!


Lördag lördag lördag

MYCKET bra dag det här måste jag säga! Eller vad sägs om en sprillans ny vit cykel och en (förmodligen) äntligen färdiguttänkt bal-outfit (den hemliga ingrediensen heter skärp!)? Jag säger yes!

Ikväll kommer fröken W (jag får väl också ta och börja slänga mig med finurliga kodnamn) på besök och även om planerna än så länge är rätt diffusa drar jag slutsatsen utifrån hur det brukar vara när vi ses att det kommer bli en riktigt bra kväll också ....

RSS 2.0